Mondzorgcentrum Nijverdal
home          wie zijn wij          huisregels          mondgezondheid          kindertandarts          bereikbaarheid          links
Kindertandarts
 
 • het kindergebit
 • verwijzen
 • behandeling
 • spelregels
 •  
  Kindertandheelkunde is een vak apart. Tandarts Elfrink heeft daarom een 3-jarige vervolgopleiding aan de universiteit van Amsterdam gevolgd.

  Gelukkig kunnen de meeste kinderen ook door hun eigen tandarts behandeld worden. Soms levert de behandeling echter problemen op. Het kind kan dan verwezen worden naar een kindertandarts. Een kindertandarts heeft van de behandeling van kinderen zijn beroep gemaakt. Daarom kan de kindertandarts om gaan met het leeftijdsspecifieke gedrag van uw kind en weet wanneer hij of zij even moet doorzetten om kiespijn te voorkomen of beter kan afwachten om juist een blijvende angst voor de tandarts te omzeilen. Kinderen groeien en veranderen en hun gebit en gedrag verandert ook. Tandheelkundige behandeling van kinderen is dus maatwerk. De uitkomsten van de laatste patienten enquete: De enquête is ingevuld door de ouders van 52 kinderen met een gemiddelde leeftijd van 7 jaar. De helft van de kinderen is 2 jaar of langer bekend bij de praktijk. De meeste kinderen en hun ouders waren niet (meer) bang om naar de tandarts te gaan. De kleine helft van de kinderen is op verwijzing naar de praktijk gekomen. De telefonische bereikbaarheid van de praktijk tijdens openingstijden wordt als goed tot zeer goed gewaardeerd, de manier waarop de ouders telefonisch te woord worden gestaan en de manier van ontvangst in de praktijk worden als goed of zeer goed beoordeeld. Ook de termijn waarop er een afspraak gemaakt kan worden voor een intake, controle of behandeling wordt als goed tot zeer goed beoordeeld. De wachtruimte wordt veelal als goed beoordeeld, qua sfeer, netheid, aantal zitplaatsen, de lectuur en het spelmateriaal. Ook de wachttijd wordt over het algemeen als goed beoordeeld. De sfeer in de behandelruimte wordt over het algemeen als goed beoordeeld, de netheid als zeer goed. Ook hygiëne en privacy worden als zeer goed beoordeeld. De kindertandarts wordt op de gevraagde punten als “zeer goed” beoordeeld. De meest gegeven beoordeling bij het eindoordeel over de bejegening, de praktijkorganisatie, de tandheelkundige behandeling en de kind vriendelijkheid is zeer goed.

  site created by tandtechniek.eu    disclaimer